Carregant...
Directori

Centre de Negocis
Picasso Business Center

teletreball

Teletreball

Major flexibilitat i mobilitat

És un avantatge bàsic però no per això ha de deixar d'esmentar-se. Teletreballar li permet crear jornades flexibles i treballar des de qualsevol punt del món sempre que compte amb una tecnologia bàsica (ordenador i connexió a internet). Això li obri un enorme ventall de possibilitats per a vosté com a empleat i empresari, pot combinar la seua jornada laboral amb viatges i estades en altres llocs, formacions, etc. gràcies al temps que gana i a la possibilitat de connectar-se literalment des de qualsevol lloc. Aqueixa flexibilitat normalment és més preuada per aquells treballadors que realment aprecien el seu temps lliure i la seua formació complementària, així com la seua llibertat i el seu desenvolupament responsable i autònom. I aquests treballadors solen ser també els més valuosos.

Major productivitat

Amb el teletreball, les interrupcions (almenys les que vinguen de part de l'empresa i els seus empleats) es redueixen al mínim. El contacte telefònic o via email sol dur-se a terme només quan és necessari, de manera que el treballador dedicarà la seua jornada a ser realment productiu, incentivat també pel fet que, si el seu treball és per objectius, com més prompte millor acabe, abans quedarà alliberat de la seua jornada laboral. Les pauses per al café, cigars, les estones de conversa improductiva amb companys, ... desapareixen, amb tots els avantatges que això suposa tant per a l'ocupador com per a l'empleat. Augmenta la concentració i, quan existeix el grau de responsabilitat adequat, és normal que augmente conseqüentment la qualitat del treball.

Accés a un ventall major d'oportunitats laborals

Aquest avantatge s'aplica tant a empleats com a ocupador: quan la distància física deixa de ser important, res impedeix contractar a algú que viu habitualment en l'altra punta del món. El mateix s'aplica al treballador, que pot optar a ofertes del seu interés encara que visca en un lloc recòndit o encara que canvie de ciutat constantment. És un plus de llibertat que juga a favor de totes dues parts, poden aliar-se sense que la distància geogràfica siga un factor determinant en la seua relació.

Més temps lliure i millor conciliació

No és cap secret que quan tenim temps lliure de qualitat i vivim sense estrés, som més feliços, i també més productius. No sols això: els que som capaços de produir amb la ment en pau vivim molt millor. L'ésser humà no està ideat per a funcionar com una màquina: necessita descans per a ser creatiu, per a fixar coneixements, per a deixar al cervell funcionar i obrir nous camins.

A més, aquest procés és diferent per a cadascú: hi ha persones que funcionen millor als matins que a les vesprades; persones que funcionen millor amb jornades intensives i altres que responen millor a cicles d'intensitat i descans intermitents... En definitiva, cada individu és un món, i el teletreball permet, en general, la màxima flexibilitat en aquest sentit. A més, ens permet guanyar temps per a activitats del nostre gust, així com passar més temps de qualitat amb les nostres famílies o amistats (o amb la inestimable companyia d'un bon llibre, mascota o una bona pel·lícula).

Menor absentisme laboral

Treballar des de casa sembla menys 'treballar' que fer-ho des d'una oficina. De fet, quan ens trobem malament, a vegades demanem treballar des de casa perquè d'aqueixa forma almenys tindrem la comoditat de la llar a mà. Per això, quan teletreballem, solem faltar menys al treball. Literalment, ho tenim més difícil per a no treballar, perquè ho tenim molt més fàcil per a fer-ho. A més, casos com el del coronavirus posen de manifest el que ja sabem: que moltes vegades les oficines es converteixen en focus d'infeccions i contagis, motivades per la proximitat a altres treballadors i clients mancant un correcte sistema de ventilació, mala neteja de moquetes...

Reducció del nombre d'accidents de treball

Al fil de l'anterior, treballar des de casa redueix dràsticament el nombre d'accidents laborals, principalment perquè estem menys en perill des de la comoditat del pròxim (que no té per què ser necessàriament la nostra casa, però sol ser-ho). Els desplaçaments amb cotxe es redueixen, el contacte amb elements físics de l'empresa que puguen fer-nos emmalaltir, també.

En casos com el del coronavirus, convé recordar que, si es produeix un contagi en el centre de treball perquè l'empresa no ha adoptat cap mesura de prevenció, aquest contagi es considerarà accident de treball, i es produirà un recàrrec per falta de mesures de seguretat de les prestacions que la Seguretat Social abone per la malaltia. L'empresa podria enfrontar-se fins i tot a sancions per això.

Estalvi de costos

A menor número treballadors en l'oficina, menys oficina. El teletreball permet que les despeses fixes de l'empresa es reduïsquen perquè no fa falta un espai tan gran, ni gastar tanta llum, ni aigua, ni subministraments en general, i fins i tot tindre una ubicació real en l'extraradi de la ciutat o en un poble, ni realitzar neteges tan grans o tan freqüents. Part d'aquestes despeses els assumeix indirectament l'empleat, i desapareixen despeses com les dietes, la gasolina, manteniment del vehicle i els seus corresponents impostos (impost de circulació, imposat de matriculació, assegurança obligatòria del vehicle, inspecció tècnica obligatòria del vehicle, etc), menor contaminació per a la teua ciutat... Tan sols la partida dedicada a informàtica podria ser més elevada, encara que normalment aquesta fórmula compensa amb escreix, amortitzant-se en pocs mesos.

Europa Picasso Business Center

Picasso Business Center Ⓡ

Màlaga

Telèfon: 952329963
Dilluns a Divendres 09h-18h
(Per telèfon només parlem en anglès i castellà)

Email:

Plaza Villa de Castelldefels 4
Picasso Business Center, Oficina AAA
29006 Málaga, Costa del Sol, Spain, Europe

Registrada a Europa,

Opinions destacades

Pàgina web traduïda per Salt.usu

Tarifes

La pàgina que està veient va ser xifrada abans de transmetre's per Internet La pàgina que està veient va ser xifrada abans de transmetre's per Internet

Reglament General de Protecció de Dades (RGPD) de Picasso Business Center